Reštauračné služby


Spoločnosť WAGON SLOVAKIA KOŠICE, a.s., zabezpečuje pre Železničnú spoločnosť Slovensko, a.s. (ZSSK) v grafikone vlakovej dopravy 2017/2018 prevádzku v 12. reštauračných vozňoch. Naša spoločnosť už dlhodobo pri tejto službe spolupracuje s ďalšími obchodnými partnermi, ktorí systémom franchisingu poskytujú pohostinské služby v jednotlivých vlakoch. Vo vlaku vám poskytujeme široký sortiment chutných jedál a nápojov.

Z jedálneho lístka si pri vašich cestách môžete vybrať raňajky, studené predjedlá, polievky, jedlá z kuracieho a bravčového mäsa, zo syra, cestovín, šalátov a dezertov. Ponúkame aj špeciality a pre našich najmenších zákazníkov detské menu. Koncom roka 2017 sme rozšírili aj ponuku bezlepkových jedál, z ktorých si môžete vybrať raňajky, mäsité a bezmäsité jedlá, dezert.

Okrem jedálneho lístka si môžete vybrať jedlá aj zo sezónnej ponuky a denného menu, ktoré nájdete na každom stole v nosiči tvaru Y. Sezónna ponuka jedál, ktorú obmieňame každé tri mesiace, predstavuje príjemné spestrenie ponuky a dopĺňa jedálny lístok o jedlá sezónneho charakteru. Ponuka denného menu (hlavné jedlo + dezert) sa rozlišuje podľa kategórie vlaku a je cenovo zvýhodnená.

V oblasti nápojov sú naše služby postavené na kvalite známych značiek akými sú napr.: PEPSI, Segafredo, Heineken a Slovenské vinice. Našim zákazníkom ponúkame široký výber nealkoholických a alkoholických nápojov, ako aj pivo, víno a teplé nápoje. Celý sortiment uzatvára doplnkový tovar a predaj bagiet.

Na základe dodržiavania prísnych noriem a zákonov v oblasti gastronómie sme držiteľmi certifikátu kvality ISO 9001:2008 a certifikátu potravinovej bezpečnosti HACCP. Ten predstavuje systematickú metódu analýzy procesov v potravinárstve, identifikácie možných rizík a určenia kritických bodov kontroly, ktoré majú zabrániť tomu, aby sa k spotrebiteľovi dostali nebezpečné potraviny.

Posádku reštauračného vozňa tvoria spravidla traja členovia - kuchár, čašník a mobilbarista.

 

 

 

 

 

 

Prevádzková doba reštauračných vozňov začína 20 min. pred pravidelným odchodom vlaku z východiskovej stanice, do času príchodu vlak do cieľovej stanice. Doba pobytu určená ku konzumácií je 60 minút.

V prípade cestovania väčšej skupiny ľudí (9 a viac) odporúčame možnosť rezervácie miest na stravovanie v reštauračnom vozni. Okamžite po nástupe do vlaku je potrebné vyhľadať vedúceho reštauračného vozňa a dohodnúť s ním postup.

Za prevádzku v jednotlivých vozňoch a za dodržiavanie hmotnosti surovín a predajných cien zodpovedá príslušný franchisingár, ktorého údaje nájdete v informačnom systéme vozňa.

Gastronomické služby vo vlakoch poskytuje spoločnosť WAGON SLOVAKIA KOŠICE, a.s. v spolupráci so štátnym dopravcom Železničnou spoločnosťou Slovensko, a.s. (ZSSK). Všetky potrebné informácie o radení ako aj cestovné poriadky jednotlivých vlakov nájdete na stránkach www.slovakrail.sk.

Reštauračné vozne na území SR premávajú na trase:
Košice – Žilina – Bratislava
Reštauračné vozne mimo územia SR premávajú na trase:
Bratislava – Wien – Budapest – Debrecen – Nyíregyháza (EC 140/147 a REX 2519/2520)

Na vašej spokojnosti nám záleží. Podeľte sa s nami o svoje zážitky z cestovania s našou spoločnosťou a napíšte nám ich na adresu gr@wgske.sk alebo do Knihy prianí a sťažností, ktorá je umiestnená v každom reštauračnom vozni u službukonajúceho personálu. Ak sa stretnete počas svojej cesty s nedostatkami, prosíme vás o ich reklamáciu priamo u Vedúceho reštauračného vozňa, ktorý ich podľa možností vyrieši k vašej spokojnosti.

Svoje postrehy a názory s poskytovanými službami môžete vyjadriť aj prostredníctvom Hodnotiaceho formulára

Dokumenty na stiahnutie:

  Denné menu v IC vlakoch
  Denné menu v R vlakoch

  Jedálny a nápojový lístok reštauračné vozne 

  Sezónna ponuka JESEŇ 2017 
  Ponuková karta 1plus